مصاحبه با قائم مقام یکی از پرسابقه ترین مراکز آمادگی کنکور کارش

 مصاحبه با قائم مقام یکی از پرسابقه ترین مراکز آمادگی کنکور کارشناسی ارشد

 1389/10/06

مصاحبه شونده  :  جناب آقای حسین حسینیخلاصه  :  در روزهایی که کمتر از دوماه تا کنکور کارشناسی ارشد باقی است فرصتی دست داد تا با قائم مقام یکی از پرسابقه ترین مراکز آمادگی کنکور کارشناسی ارشد گفت و گویی صمیمانه داشته باشیم متن زیر حاصل این دیدار و گفت و گو است

1-با عرض سلام خدمت جنابعالی ابتدا ضمن معرفی خودتان بفرمایید مرکز خدمات آموزشی نصیر ازچه سالی فعالیت خودش رو آغاز کرده و یک شرح مختصری درباره مجموعه برای آشنایی هرچه بیشتر داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد بفرمائید.

با عرض سلام خدمت شما و  خوانندگان محترم. اینجانب حسین حسینی فارغالتحصیل کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه صنعتی خواجه ¬نصیرالدین طوسی و کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران هستم و در حال حاضر سمت قائم مقامی مرکز خدمات آموزشی نصیر را به عهده دارم. مرکز خدمات آموزشی نصیر" فعالیت خود را از سال 1371 شروع کرد که از این نظر اولین مؤسسهی برگزارکننده کلاس های آزمون کارشناسی ارشد میباشد. سیستم موسسه درروزهای اول تا حدزیادی دانشجویی بوده است اگرچه در حال حاضر هم تا حد زیادی روحیه دانشجویی خود و دانشجو محور بودن را حفظ کرده است. برای مثال برخی اساتیدی که درحال حاضر در موسسه تدریس میکنند آن موقع جزو همین دانشجویان بودند که درحال حاضر از قویترین اساتیدی هستند که این دروس را ارائه میکنند. پس از مدتی مجموعه به این سمت حرکت کرد که بیشتر از اساتید دانشگاهها در مجموعه استفاده شود، که به تدریج با افزایش تجربه مؤسسه کیفیت برگزاری کلاسها و تعداد رشتهها و دروس هم افزایش پیدا کرد، به طوری که هم اکنون طبق آمار غیررسمی که از مؤسسات مشابه وجود دارد «نصیر» چه از نظر کیفیت و چه از نظر تعداد جذب بالاترین میزان را به خودش اختصاص داده است.

 

2- جناب آقای مهندس با توجه به برگزاری کلاسهای آمادگی کنکور کارشناسی ارشد در موسسه شما  وجه تمایز مجموعه تحت مدیریت خود را با دیگر موسسات مرتبط با کنکور کارشناسی ارشد در چه چیزهایی میدانید؟

خوب، شاید جواب دادن به این سؤال کمی دشوار باشد چرا که همه ما راحتتر هستیم که ویژگیهای مثبتمان از طرف دیگران مطرح شود و به قول شاعر خوشتر آن باشد که سر دلبران، گفته آید در حدیث دیگران. امّا اگر حمل بر خودستایی نشود من وجه تمایز مرکز خدمات آموزشی نصیر را با سایر مؤسسات مشابه در چند محور میدانم. اول صداقت که واقعاً سعی شده چه با دانشجویان و چه با اساتید رعایت بشود. هیچ وقت سعی نکردهایم اگر جایی حتی اگر در ظاهر به منفعت مجموعه نباشد خودمان را جور دیگری معرفی کنیم. دوم: دانشجو محور بودن. که همیشه سعی ما بر این بوده است که به نظرات و پیشنهادات دانشجویان احترام بگذاریم، و حتی بعضا تصمیمات اساسی بر اساس نظرات آنها گرفته شده است . بدون تعارف سعی کردیم هر کدام از دانشجوها مشاورمان هم باشد و شدیداً از نظراتشان استقبال میکنیم. سوم: کیفیت کار که اگر حمل بر خودستایی نشود سعی کردهایم در بالاترین حد رعایت شود. البته مدعی نیسیتم نقصی وجود ندارد اما حتماً درصدد برطرف کردن آن هستیم. چهارمین وجه تمایز مؤسسه توجه به مسائل اقتصادی دانشجویان هست به طوری که تلاش نمودهایم همیشه پائینترین قیمت ممکن را برای دانشجویان در نظر بگیریم. این نکته کاملاً با مقایسه قیمت کلاسها و آزمونهای این مؤسسه با سایر مؤسسات مشابه قابل اثبات است. الان در میان مؤسسات مشابه که در زمینه کنکور ارشد فعال هستند هزینههایی که نصیر برای کلاسها و آزمونها در نظر گرفته خیلی پائینتر است. آخرین وجه تمایز هم که باید به آن اشاره کنم محیط برگزاری کلاسها است. این مسئله برای بسیاری از دانشجویان اهمیت دارد که محل برگزاری کلاسها و آزمونهایشان در جای مناسبی همچون دانشگاه باشد. همانطور که مخاطبان میدانند به خاطر وابستگی مؤسسه به بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تمامی مراحل ثبت نام و برگزاری کلاسها و آزمونها در دانشکده برق دانشگاه خواجه نصیر برگزار میگردد

 

3-آقای حسینی سئوال بسیاری از دانشجویان این است که مجموعه نصیر چرا تبلیغات پرزرق و برق و پرهزینه مثل سایر موسسات انجام نمیدهد؟

به طور طبیعی مؤسساتی که هزینه زیادی رو به تبلیغات اختصاص میدهند مجبور میشوند از هزینه سایر بخشها مثل اساتید قوی و یا محل برگزاری مناسب کلاسها و آزمونها کم کنند و یا به همان نسبت و ناعادلانه هریههای دانشجویان را بالا ببرند. در صورتی که سیاست «نصیر» همواره بر این بوده است که هزینههای دریافتی از دانشجویان در حد و اندازهی برگزاری کلاس و آزمون با عالیترین کیفیت باشد و بنابراین تا کنون بنا را بر مخارج هنگفت در زمینه تبلیغات نداشتهایم.

4-با توجه به فعالیت چندین موسسه در زمینه کنکور کارشناسی ارشد  جایگاه  نصیر را در میان آنها چطور ارزیابی می کنید؟

ببینید یکی از ملاکها برای این که بتوانیم کیفیت کار خودمان را بالا ببریم این است که موقعیت سایر مؤسسات را نیز در نظر بگیریم و از طرحهای موفقیتآمیز آنها هم استفاده کنیم. با توجه به بررسیهای انجام شده جایگاه نصیر در حال حاضر در میان مؤسسات مشابه بسیار مناسب است گرچه هنوز تعدادی از  دانشجویان به خاطر کم بودن حجم تبلیغات این مرکز، به اندازهی کافی با «نصیر» آشنا نشدهاند.

5- شما به عنوان یک کارشناس و متخصص آموزشی با توجه به نگاه جدیدی که در عرصه های آموزشی پدید آمده است مولفه های آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد را  در شرایط فعلی چه می دانید؟

سئوال خوبی پرسیدید. در دورهی کارشناسی استادی داشتیم که بسیار در درسی که ارائه میداد قوی بودند. ایشان یک روز ماجرای شرکت در کنکور کارشناسی ارشد خودشان را که تعریف میکردند بسیار جالب بود. ایشان میگفتند که یک روز یکی از همکلاسیهایشان خبر ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد را به ایشان میدهند و ایشان که اطلاع چندانی از این آزمون نداشته با تردید زیاد ثبتنام میکنند و تا فاصلهی برگزاری آزمون هم فعالیت چندانی نداشتند. حتّی روز برگزاری آزمون هم برای شرکت در آزمون شک داشته‌‌اند در حالی که با این وضعیت در یکی از دانشگاههای خوب کشور پذیرفته میشوند. غرض از نقل این ماجرا این بود که بگویم مسیر شرکتکنندههای آزمون به چه صورت بوده است. در گذشته نیاز چندانی برای برنامهریزی برای قبولی در آزمون کارشناسی ارشد وجود نداشت حال آن‌‌که در زمان فعلی اغلب داوطلبان کنکور از تابستان و بعضاً از بهار منتهی به آزمون برنامهریزی خود را شروع میکنند. بنابراین داوطلبان باید به هوش باشند که در حال حاضر رقبا بسیار قویتر و توانمندتر شدهاند. این قضیه را میتوان از میانگین درصد پاسخگویی به تستهای داوطلبان در هر سال متوجه شد. بنابراین به نظر میرسد بهتر است داوطلبان در تابستان سال منتهی به کنکور اقدام به مطالعهی دروس نمایند که در آنها پایه ضعیفتری دارند و در پائیز به جمعبندی تمام دروس بپردازند. البته تقسیمبندی ارائه شده توسط تیم برنامهریزی آزمونها هم در ترم پاییز میتواند به عنوان یک ملاک مناسب برنامهریزی به کار رود.

6-درباره سطح علمی اساتیدی که فرمودید در موسسه مشغول به تدریس میباشند برای خوانندگان نشریه بیشتر تو ضیح دهید.

همانطور که در پاسخ به سئوالات قبلی تا حدودی گفته شد، اساتید این مرکز از میان قویترین اساتید دانشگاهها انتخاب شدهاند و ما همواره یکی از بزرگترین سرمایههای نصیر را از اساتید آن میدانیم. به علاوه اینکه اغلب اساتید دارای سابقهی طولانی تدریس در نصیر و سایر مؤسسات هستند که این امر موجب شده تا طی سالهای مختلف با معیارهای مختلفی محک زده شوند.

7-نقش همکارانتان را در رسیدن هرچه بیشتر مجموعه به اهداف تعیین شده  چطور ارزیابی می کنید؟

وقتی از مجموعهای به اسم نصیر اسم برده میشود هم شامل یک هویّت مستقل برای این مجموعه است و هم مجموع عملکرد کارکنان این مرکز. قطعاً بدون همفکری و تلاش بدون وقفه کارکنان این مرکز اهداف این مجموعه محقق نمیشد

8-نقاط ضعف مرکز خدمات آموزشی نصیر را در چه مواردی میدانید؟

در بحث تبلیغات همانطور که اشاره شد سیاست مرکز بر عدم تبلیغات سنگین و با هزینه گزاف است. که علیرغم نقاط مثبت آن، شاید عدم آشنایی بعضی از دانشجویان با نصیر خصوصاً در شهرستانها را موجب شود.

9-اگر سخنی با دانشجویانی که مجموعه نصیر را برای رسیدن به موفقیت و فتح کنکور کارشناسی ارشد انتخاب کرده اند دارید بفرمایید.

اگر دانشجویی قصد قبولی در کارشناسی ارشد را به طور جدّی داشته باشد باید قدر زمان را به خوبی بداند. مهمترین سرمایه دانشجویان زمان است که باید توجه کنند حتماً در ازای از دست رفتن آن دستاورد قابل توجهی کسب شود، اطلاعات و معلومات بیشتری کسب کنند، تسلط بر مفاهیم بیشتر شود. خلاصه اینکه زمان را ارزان نفروشند. در ضمن این را هم بگویم که بهتر است در این ایام علاوه بر مطالعهی دروس زمانی هم به بررسی شیوهی مطالعه و شیوهی برنامهریزی اختصاص داده شود که این تأملها و تفکرهای کوتاه خود موجب استفاده بهتر از زمان است. موضوع دیگری هم که به نظرم میرسد در این فرصت ذکر کنم، این است که شرکت در کلاسهای کنکور تنها راه موفقیت در کنکور نیست و بسیارند افرادی که بدون شرکت در این کلاسها هم توانستهاند نتیجه خوبی از مطالعات شخصی خود بگیرند. این نکته را بیشتر به این علّت گفتم که اگر کسانی به هر دلیلی توانایی شرکت در کلاسها را ندارند از قبولی در کنکور نا امید نشوند و یا از دستیابی به رتبههای بالاتر خود را محروم نبینند.

10-اگر خاطره ای در طول خدمت در مجموعه نصیر دارید برای دانشجویان بفرمائید

خاطرات شیرین و فراموش نشدنی خوشبختانه بسیار است، امّا انتخاب از میان آنها به نحوی که برای  مخاطب شما هم جذّاب باشد کمی سخت است.با این وجود خاطرهای نقل میکنم  دربارهی یکی از اساتید این مرکز که در اوّلین جلسه کلاس، ایشان با کمی تأخیر سر کلاس حاضر میشوند. در ورودی کلاس یکی از کارکنان مرکز که به تازگی وارد مجموعه شده بود و اسامی دانشجویان ثبت نامی را چک میکردهاند ایشان را نمیشناسند و اسم ایشان را میپرسند. استاد مربوطه هم اسمشان را میگویند و به سرعت وارد کلاس میشوند. مسئول چک کردن کلاس هم چون اسم ایشان را در لیست دانشجویان نمیبیند داخل کلاس رفته و ایشان را که هنوز فاصلهی زیادی تا درب ورودی نداشتند از کلاس بیرون میآورند تا اینکه در این لحظه استاد با نشان دادن اسم خود در بالای لیست دانشجویان مسئول مربوطه را متوجّه اشتباه خود میکند.

11-در پایان اگر نکته و یا مطلبی را به عنوان حسن ختام در نظر دارید، بفرمایید
 
از شما که زحمت مصاحبه رو کشیدید تشکّر میکنم. امیدوارم دانشجویان و داوطلبان کنکور ارشد به خوبی از زمان باقیمانده تا آزمون ارشد بهره ببرندکه در این صورت حتماً موفّق خواهند شد
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد